Zaha Hadid
TWIRL

Születésnapján szeretnénk megemlékezni a világhírű iraki építészről, Zaha Hadidról.
A Lea Ceramiche gyárral számos közös projekten dolgoztak együtt. Ilyen volt a 2011-ben milánói design hétre megalkotott Twirl projekt, amelynek célja az volt, hogy 3×1 méteres Slimtech lapokból egy épített tájat hozzanak létre. Virágot jelenítettek meg egy spirál formájában, aminek a szirmaiban lehet közlekedni. Modern táj történelmi kontextusban. 

A megvalósításban nagyon fontos volt, hogy a Slimtech 3×1 méteres táblákat Zaha Hadid által megálmodott színekben gyártották le, amelyben lehetősége volt kifejezni az árnyalati különbségeket, létrehozva ezzel egy csodálatos árnyjátékot.
Ez a ritka installáció, példa arra, hogyan lehet ezeket a nagytáblás, tökéletesen sík termékeket ívesen kialakítani. A különleges Artemide világítással plusz hatást értek el.

Később Zaha Hadid kérte fel a Leát arra, hogy készítsenek egy abszolút fehér és abszolút fekete kőporcelán burkolatot. Így megalkották az Absolute kollekciót.

Zaha Hadid 2004-ben a Pritzker-díj első női díjazottja lett. 2010-ben a brit királyi építész akadémia (Royal Institute of British Architects, RIBA) Stirling-díjjal tüntette ki, a római MAXXI (National Museum of the XXI Century Arts) múzeumáért.