Mattonella kerámia burkolatokkal az egész házban egységes megjelenés alakítható ki. A lapok amellett, hogy beltéri fal és padlóburkolatként és bútorlapként alkalmazhatóak kültérben is sokrétűen használhatóak kedvező tulajdonságaik miatt, LEA Slimtech, Cotto d’Este Kerlite és Margres Linea kerámia lapok padlóburkolatként és homlokzatburkolatként is megjelenhetnek.
ragasztott és átszellőztetett homlokzati rendszerek
egyedi és időtálló homlokzat burkolatok
 

A 3,5 és 5,5 mm vastag üvegszövet hálóval erősített kerámia burkolat átszellőztetett és ragasztott rendszerként  is kialakítható. Kerlite és a Mapetherm Tile System együttes használata az ÉMI által bevizsgált homlokzati hőszigetelő rendszer így középületeknél és lakóépületeknél is használható.

Az átszellőztetett rendszerek többféle sínes és klipszes rögzítési megoldással installálhatóak.  A kerámia lapok mérete és változatos felületi textúrája egyedi megjelenést kölcsönöz a háznak. A lapok fagyállóak, UV, sav- és lúgállóak, valamint anti-graffitti védelemmel rendelkeznek, így időtálló és könnyen karbantartható megoldást kínálnak.