PROTECT – MICROBAN TECHNOLÓGIA
antibakteriális kerámialapok
A Lea Ceramiche és a Cotto D’este alapkollekciói között régóta szerepelnek olyan PROTECT megjelöléssel ellátott greslapok, amelyek láthatatlan védelmet biztosítanak fal- és padlóburkolatok felületén.
A kerámia lapok anyagtartalmát a gyártás során ezüst ionokkal dúsítják. Az ezüst ionok a kerámia 1200 °C-on történő kiégetését követően antibakteriális tulajdonságot biztosítanak és a felületekre kerülő baktériumok 99 %-át elpusztítják (e-coli, staphylococcus aureus, klebsiella pneumoniae). A technológiának köszönhetően a lapok semlegesítik a baktériumok terjedésével járó kellemetlen szagokat és meggátolják a penészesedést.

A PROTECT Microbán technológia hosszútávú megoldást biztosít; a lapok teljes keresztmetszetében jelen van, nem kopik el a legextrémebb igénybevétel során sem.

Az egészséges és biztonságos térhasználatot PROTECT kerámiával burkolt terekben hosszútávon felár nélkül biztosíthatjuk. Az antibakteriális védelem aktiválására nincs szükség speciális megvilágításra , a lapfelülete  heti 7 nap  / 24 órájában aktívan véd a lap teljes élettartalma alatt.

A PROTECT felületkezelésű lapok  LEED minősítési rendszerben 1 ponttal járulnak hozzá az épület környezettudatosságához.

PROTECT védelemmel ellátott kollekciók